10 december 2022
13:20

Bollnäs GIF BF U17

Sur förlust efter glädjande prestation

Efter 5-13 i baken på träningsmatchen för någon månad sedan var det sannolikt mest laget själva som trodde på seger i Gubbängen på lördagen. Inom gruppen har man dock klart för sig att det går snabbt framåt och att man har höjt sin nivå. Slutresultatet - förlust med 5-4 - är dock en besvikelse för man var enormt nära denna dag

Helt annat
De orangeblå gästerna visade från minut 1 att det var en helt annan match idag. Laget hade inga planer på att backa undan eller vika sig utan det var kamp som stod på schemat! Hemmalaget hade svårt att komma till men efter 11 minuter tog hemmalaget ändå ledningen efter en hörnretur

Bergström vände
Laget jobbade på och började så sakteliga skapa egna chanser. Philip Bergström fick äran att vända matchen då han gjorde både 1-1 och 1-2 inom loppet av 5 minuter och sedan var gästerna väl så bra som hemmalaget fram till halvtid. Tellus fick 2-2 till vilan efter ett mål i 40:e minuten

Nya ledning
Huvudstadens pojkar tog ledningen efter en kvart i andra halvlek men fem minuter senare klippte Lucas Ahlgren in ett straffslag och vi kom jämsides igen. I den 70:e minuten så tog Orange lag ledningen för sista gången denna dag när Måns Olnils slog in 3-4 på passning från Arvid Croon och vid det här läget så hade gästerna absolut vittring på både en och två poäng

Bittert slut
Bollnäs höll ledningen ända fram till 85:e minuten då vi dessvärre gjorde ett av få misstag och hemmalaget kunde utnytta detta till lika-läge. Fem minuter senare (med endast 4 minuter kvar av matchen) lyckades hemmalaget skapa ytterligare ett läge som man avgjorde matchen på. Ett oerhört bittert slut på en mycket väl genomförd match av vårt Orangea lag

Rätt väg
Tränaren Magnus Ringblom var stor i nederlagets stund när vi fick ett snack med honom efteråt: - Vi gör precis det vi har tränat på och vi gör det grymt bra. Tyvärr förlorar vi på ett av våra få egna misstag vid ett läge där vi leder med 4-3. Nu har vi tränat på defensiven och det har gett bra resultat, Oskar får den hjälpen han ska ha och dessutom var han riktigt bra i målet idag. Vi är på rätt väg! sa den gode Ringblom efteråt.

Tuff helg
Imorgon går kampen om poäng vidare på Sollentunavallen då Giffarna antar utmaningen att spela mot Helenelund / Hammarby. Nya chanser till poäng och med dagens spel i ryggen kan man sannolikt göra en bra match även i morgon. Det viktigaste för våra killar just nu blir att hitta kraften för morgondagens fight

FAKTA:
IK TELLUS BANDY - BOLLNÄS GIF BF 5 - 4
(2-2)
Bollnäs mål: 1-1 (19) Philip Bergström, 1-2 (23) Philip Bergström, 3-3 (70) Lucas Ahlgren, Straffslag, 3-4 (75) Måns Olnils (Arvid Croon)
Skott på mål: T 19 (5) - B 11 (4)
Hörnor: T 14 (0) - B 5 (0)
Utvisningar. T: 4 x 10 min B: 2 x 10 min
Publik: 44 personer